Bij een energiecafé zitten we met elkaar om tafel en delen ervaringen over een energiethema. Ook is er een deskundige aanwezig, die over dat thema wat laat zien of horen. Er zijn in de eerste helft van 2023 vijf avonden met elk een ander thema.

Er is ruim tijd om je vragen te stellen. Als je zelf over een bepaald thema wat te vertellen hebt, wat voor anderen interessant kan zijn, vragen we je dit te mailen naar buurtteam.defledders@gmail.com.


Alle energiecafés vinden plaats in de basisschool De Vijverstee en beginnen om 19.30 uur.
De bijeenkomsten zijn gratis. Koffie en thee staan klaar.

DatumActiviteit
19 janEnergieverbruik
Hoe krijg je zicht op je eigen energieverbruik? Hoe hoog is je verbruik? Hoe komt jouw verbruik tot stand? Hoe bepaalt je gedrag het verbruik? Hoeveel warmte verdwijnt er waar uit je huis? Wat zijn de grote verbruiksposten? Wat moet ik doen om het verbruik te verminderen?
23 febIsoleren
Naast gedrag is de eerste stap het verbruik te verlagen isoleren. Met kleine maatregelen kun je al wat doen. Maatregelen als het aanbrengen van tochtstrippen, brievenbusborstels en radiatorfolie kosten niet veel en hebben direct effect. Daarnaast zijn er ook grotere maatregelen als spouwmuurisolatie, vloer- en dakisolatie.
23 mrtZonnepanelen
20 aprLoket op Wielen
De mobiele voorlichtingswagen van het Drents Energie Loket, met vele tips en mogelijkheden.
1 junWarmtepompen